Få skatte­åter­bäring redan i april

Med Kivra får du ditt skattebesked digitalt redan i början av mars. Om du inte behöver göra ändringar eller tillägg kan du få eventuell skatteåterbäring utbetald redan till påsk.

Vad är skatte­återbäring?

Om du har betalat för mycket skatt under föregående år kan du få pengar tillbaka. Det kallas för skatteåterbäring. Information om eventuell skatteåterbäring får du i ditt slutskattebesked, efter att din deklaration har hanterats. När du får tillbaka på skatten beror på när och hur du har deklarerat.

När kommer återbäringen?

Om du deklarerar i tid och inte behöver göra ändringar eller tillägg kan du få eventuell skatteåterbäring tidigare än andra. Under 2020 fick de som deklarerat senast 31a mars, och uppfyllde Skatteverkets krav, sin skatteåterbäring i början av april. Datum för deklarationen 2021 kommer inom kort.

Se till att ha registrerat ett bankkonto på Skatteverket.se eller i appen för att kunna få skatteåterbäringen utbetald.

Skatte­återbäring 2021

Skaffa digital brevlåda senast 25 februari för att få deklarationen digitalt.

Fler datum för deklaration och skatteåterbäring 2021 kommer snart.

Skatte­återbäring till påsk 2020

Om du inte har Kivra

Om du inte har Kivra får du din deklaration i pappersposten någon gång mellan 13 mars - 15 april. Om du inte hinner deklarera innan 31 mars kommer du få din skatteåterbäring först 9-12 juni.

Skaffa Kivra senast 27 februari för att få deklarationen digitalt. Godkänn deklarationen senast 31 mars, i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något. Då kommer du kunna få eventuell skatteåterbäring utbetald redan i april.

Om du redan använder Kivra

Om du redan har Kivra kommer du automatiskt få din deklaration där. Se bara till att du har aktiverat myndighetspost i Kivra. Det gör du under inställningar i inloggat läge. Om du kan godkänna din deklaration utan ändringar eller tillägg, senast 31 mars, så betalas eventuell återbäring ut redan i april.

Vid tillägg och ändringar

Ifall du behöver göra tillägg eller ändringar i din deklaration kommer du inte kunna få tidig skatteåterbäring. Det är för att Skatteverket behöver tid för att kontrollera och godkänna de nya uppgifterna i din deklaration. Det här gäller dig som under året har sålt en bostad eller aktier eller om du är företagare. Det gäller även dig som har rätt att göra avdrag för kostnader, till exempel för resor till och från jobbet.

Kom igång direkt eller läs mer

Smidig deklaration

Läs mer om digital deklaration. Hur det går till. Viktiga datum. Och varför du vill ha den digitalt i Kivra.

Vilket datum får du återbäring?

 • 6-9 april 2020

  Eventuell skatteåterbäring till dig som deklarerar senast 31 mars.

 • 9-12 juni 2020

  Eventuell skatteåterbäring till dig som behöver göra ändringar eller tillägg. Och till de som deklarerar efter 31 mars.

 • 4-7 augusti 2020

  Eventuell skatteåterbäring till dig som får hjälp av en redovisningsbyrå och deklarerar senast den 15 juni (byråanstånd).

 • 8-11 december 2020

  Eventuell skatteåterbäring till dig som inte tidigare fått besked om din slutliga skatt eller saknar skatteregistrering i Sverige.

Tipsa vänner om digital deklaration och skatteåterbäring i april

Vanliga frågor

 • Hur vet jag om jag kommer få skatteåterbäring?
 • När får jag skatteåterbäring?
 • Hur får jag min återbäring utbetald?
 • Om jag deklarerar innan 31 mars 2020, behöver jag betala eventuell kvarskatt i april?