Så här gjorde Collectum

Collectum skickar sina årsbesked via Kivra, de använder även de kommunikationsytor som finns i samband med försändelsen i Kivra. Läs nedan om deras resa.

Nästan två miljoner privatanställda tjänstemän fick sina årsbesked, röda kuvert, under våren 2018. Av dessa så fick 600 000 sitt årsbesked i Kivra, en otrolig ökning från förgående år.

Ca 30% av de privatanställda tjänstemännen har idag Kivra, vilket är en fördubbling jämfört med föregående år. Vi ser det som en fantastisk utveckling och är glada över att skicka post på ett hållbart sätt.

Carl-Magnus Löfström, Kommunikationschef Collectum

I samband med årsbeskeden som skickades under våren 2018 valde Collectum att använda de kommunikationsytor som finns i anknytning till brevet som skickas i Kivra. Via dessa ytor kan en avsändare addera ytterligare kundkommunikation och skapa digitala kundmöten genom att presentera kundunika budskap. Collectum använde ytorna med syfte att öka antal prenumeranter till deras nyhetsbrev samt öka antal besökare till deras Mina sidor.

Förutom att Kivra är ett mer miljövänligt sätt att förmedla post via, så kan vi också med hjälp av Kivra stärka specifika kundbudskap. Det är viktigt för oss att kunden tar del av kommunikationen, och känner en trygghet och förståelse i sin tjänstepension.

Carl-Magnus Löfström, Kommunikationschef Collectum

Collectum är knutpunkt för tjänstepensionen ITP (Industrins och handelns tilläggspension) och ägs av Svenskt Näringsliv och PTK. De upphandlar de försäkringsbolag som ska förvalta ITP-spararnas pengar, administrerar ITP-planen, är valcentral för de privatanställda tjänstemännen och informerar arbetsgivare och deras anställda tjänstemän om tjänstepensionen ITP. Deras uppdrag är att se till att de privatanställda tjänstemännen med ITP ska få så hög pension som möjligt. De är stolta över att vara en del av det stabila tjänstepensionssystem som ITP är, och att på så vis bidra till ett hållbart samhälle.

Tjänstepensions­bolag i Kivra

Ett urval av anslutna tjänstepensionsbolag

Logotyp för Skandia.
Logotyp för Pensionsmyndigheten.
Logotyp för AMF.
Logotyp för SPV.
Logotyp för Fora.
Logotyp för Alecta.

Fler case om hållbara utskick

CASE

Resurs Bank has digitalised over fifty percent of the letters.

Read the full story, currently only available in Swedish.

Läs mer

CASE

Unilabs går i bräschen för att digitalisera utskick inom vården

"Kivra är en tjänst som i vårt fall passar bra då snabbhet och säkerhet är viktigt när det kommer till vårdinformation..."

Läs mer