Svenska Flygsportförbundet når nya höjder med Idrottsbrevlådan

För Svenska Flygsportförbundet fungerar Idrottsbrevlådan som mycket mer än en digital brevlåda. Den ökar tillgängligheten och förbättrar säkerheten samtidigt som den sänker kostnaderna – för att nämna några exempel.

Fotograf Jan Andersson

Fotograf är Jan Andersson.
I framsits Peter Landqvist, baksits Kjell Folkesson.

En naturlig del av digitaliseringen

För Kjell Folkesson, Generalsekreterare på Svenska Flygsportförbundet, har tanken på digitalisering varit med redan från start. Därför var det naturligt att gå över till Idrottsbrevlådan när möjligheten uppstod.

För mig är Idrottsbrevlådan nästa stora kliv mot ett digitaliserat arbetssätt. Precis som andra sektorer behöver svenska idrottsrörelsen bli mer digital och förenkla det administrativa arbetet – inte minst för att kunna engagera de yngre generationerna, säger Kjell.

Tillgängligt, säkert och samlat

Förbundet jobbar med både anställda och förtroendevalda och det har tidigare inneburit en hel del användarnamn och lösenord. Med Idrottsbrevlådan blir det ett konto mindre att hålla koll på eftersom det endast krävs ett Mobilt BankID. Ett säkrare inloggningssätt och tryggare förvaring för viktiga dokument.

Man tappar inte bort något, även om styrelse eller personal ändras. Att förvara viktiga papper i pärmar är osäkert och omständligt, med Idrottsbrevlådan finns allt samlat på en plats. Alla inblandade kommer åt den, och kan därför jobba var som helst. En friare och säkrare lösning för hela förbundet, säger Kjell.

Ett smart sätt att förvara avtalen

Att förvara avtal tryggt och smidigt är en utmaning många förbund och föreningar delar.

Ofta lagras de i pärmar och klubbhus – de läggs på platser som nya styrelser kanske inte kommer åt eller vet var de finns. Att föreningar inte hittar avtalspärmar är inte helt ovanligt. Där är Idrottsbrevlådan en klockren lösning för oss på Flygsportförbundet. Vi skannar helt enkelt in våra avtal och lägger dem i Idrottsbrevlådan där de blir lättillgängliga för alla. Det finns såklart andra tjänster som erbjuder lagring, men Idrottsbrevlådan är ju kostnadsfri och det är svårt att slå, säger Kjell.

Plustjänsten sparar tid och pengar

Kivra eller ej, ibland dimper saker ner i fysiska brevlådan ändå. Många föreningar har en postbox som ofta blir både dyr och krånglig, någon ska både hämta upp och skanna in försändelserna. Kivras plustjänst är ett smart alternativ för alla som vill slippa postboxar och c/o-adresser. För 99 kronor plus moms i månaden får man en egen Kivra-adress dit all papperspost kommer. Den skannas och skickas sedan direkt till Idrottsbrevlådan istället.

Plustjänsten hos Kivra är inte gratis, men den är inte heller dyr om man jämför med en postbox. Det är en jätte finurlig tjänst, bland annat går det ju att ändra vem som ska få posten om man är ute och reser. Det går ju inte att göra på “traditionellt” sätt, avslutar Kjell.

Så här kommer du igång med Idrottsbrevlådan

Med Idrottsbrevlådan får din förening eller förbund en plats till att samla viktigheter som avtal, styrelseprotokoll och egna uppladdningar i en och samma app. Lägger du till Kivra Företag Plus får du fler möjligheter att digitalisera din brevlåda och t ex bli av med en postbox.
imageblock bild flygsportförbundet

Om Flygsportförbundet

Svenska Flygsportförbundet är ett specialidrottsförbund som är medlem i Riksidrottsförbundet (RF). Hos oss är det flygsportföreningar, som är medlemmar. Vi har drygt 340 medlemsföreningar i dessa föreningar är det drygt 18.000 individer som är medlemmar.