Aspia valde Kivra via Flex för utskick av lönebesked

Aspia är en av Sveriges ledande leverantörer av ekonomitjänster inom redovisning, lön, skatt och rådgivning. Det innebär att de är en stor löneoutsourcingpartner till många företag över hela landet. Aspia använder idag en direktkoppling till Kivra i Flex Lön. Det ger en smart och säker förmedling av lönebesked till alla sina kunders medarbetare.

-Med Kivra säkerställer vi både att vi använder en säker digital förmedling av lönebesked för våra kunders räkning samtidigt som medarbetarna nås i en användarvänlig och bred tjänst som dessutom är användbar i många andra avseenden, säger Micaela Bingström, Tjänsteområdesansvarig Lön inom Aspia.

En avgörande faktor för valet av Kivra via Flex direktintegration var helhetslösningen. Alla mottagare nås och får sina personliga dokument, oavsett tillgång till arbetsgivarens system och anställningens status. Micaela Bingström, Tjänsteområdesansvarig Lön inom Aspia

-Med Kivra via Flex laddar våra lönekonsulter alltid upp samtliga lönebesked till kundernas anställda och vi behöver inte veta om de är anslutna till Kivra eller ej. Kivra gör därefter en retroaktiv leverans till medarbetare som senare registrerar sig för en digital brevlåda i händelse av att en sådan ej finns vid tiden för utskick. Från Aspias sida levererar vi endast lönebesked i ett digitalt, GDPR-anpassat och miljövänligt format och har frångått postala utskick helt och hållet, tillägger Micaela Bingström.

Kivra har snabbt blivit en standard för smart och säker hantering av lönebesked. Idag är över 12000 arbetsgivare anslutna. Varje månad skickas över 700 000 lönebesked i Kivra. Det är vanligt att företag skickar lönebeskedi Kivra vid sidan av publicering i en portal. Detta är naturligt då hälften av personalstyrkan redan använder Kivra. Ca 2000 av Kivras avsändare är arbetsgivare som är anslutna via Flex Lön, som länge varit integrerat mot Kivra.

-Kivra som infrastruktur för digital post i Sverige är en naturlig partner för oss. Med utskicken av lönebesked i Kivra kompletteras publiceringen i Aspias affärsportal MyBusiness på ett smidigt sätt. Att komma igång via Flex Lön är dessutom väldigt enkelt, både som lönebyrå och som direktkund till Flex, säger Björn Jareblad, VD Flex Applications.

Fler case om lönebesked i Kivra