Betaltjänsten

Fakturor som skickas i Kivra går att betala via Kivras betaltjänst. Kivras användare betalar snabbare än kunder som mottar en pappersfaktura. Fakturan i Kivra har en hög öppningsgrad och erbjuder flera flexibla alternativ för både avsändare och mottagare. Betaltjänsten har stöd för både fasta och variabla belopp och delbetalning om avsändaren möjliggör för kunden att delbetala sin faktura.

Skicka fakturor i Kivra

Fördelar med Kivras betaltjänst

  • Betalning i tid: Nästan hälften av våra betalanvändare betalar fakturor med alternativet “betala direkt” . Det innebär att avsändare får in stor del av pengarna tidigare än förfallodatum.
  • Högre betalningsgrad i jämförelse med andra digitala kanaler.
  • Mottagaren missar inte en betalning: Flertalet notifieringar gör det svårt att missa att betala fakturor via Kivra.
  • Öppningsgraden i Kivra är hög: I genomsnitt 97-99% för betalbara försändelser så som faktura.
  • Mottagaren får ännu bättre kontroll över sina betalningar i Kivra. Fler och tydligare funktioner samlade på ett ställe, trygg och säker betalning med Mobilt BankID. Mer om betaltjänsten för användarna här.
Pufff Swish partnersida

Ta betalt med swish

Nu kan avsändare använda Swish som betalningsmetod i Kivra. Det innebär ett snabbare kassaflöde och större chans att kunden faktiskt betalar sina fakturor och erbjudanden. Swish har över 8 miljoner privatkunder i Sverige. Det är med andra ord en tjänst som de allra flesta redan är välbekanta med.

Demo av betaltjänsten - variabelt belopp

Såhär ser det ut för användaren när den betalar en faktura i Kivra med ett variabelt belopp.

Variabelt belopp partnersidan Kivra företag

Variabelt belopp

Med variabelt belopp ger avsändare mottagare möjlighet att välja betalningsbelopp inom ett definierat betalspann. För de avsändare som vill nyttja tjänsten variabelt belopp så krävs metadata för ”min_amount” så att Kivra kan visa vilket betalspann kunden kan betala inom. 

Multibla betalmöjligheter partnersidan Kivra företag

Multipla betalmöjligheter

Med multipla betalmöjligheter kan avsändare erbjuda sina kunder en betalningsplan eller konvertera fakturan till en delbetalning, inte minst för att skapa möjlighet till merförsäljning. Avsändaren kan välja att variera till exempel beskrivningar, belopp eller datum. Intresserad av att komma igång? Kontakta oss på mailto:avsandare.support@kivra.com

Guidelines betaltjänsten och fakturor

Guidelines till dig som skickar betalbara fakturor i Kivra. Läs mer på vår developer site.


  • Guidelines betaltjänsten och fakturor

Läs den tekniska specifikationen för att komma igång