Så här kommer du igång med Idrottsbrevlådan

Med Idrottsbrevlådan får din förening eller förbund en plats till att samla viktigheter som avtal, styrelseprotokoll och egna uppladdningar i en och samma app. Lägger du till Kivra Företag Plus får du fler möjligheter att digitalisera din brevlåda och t ex bli av med en postbox.

heroblock img idrottsbrevlada

Det här behöver du

När du har skaffat Idrottsbrevlådan kommer du få tillgång till den via din vanliga Kivra-app. Det krävs alltså inte någon ytterligare app för att ha Idrottsbrevlådan.

Använd denna ikon för ljusgrön bakgrundstema (finns för olika pufftyper)

Privat Kivra-konto

Skaffa den här
Använd denna ikon för ljusgrön bakgrundstema (finns för olika pufftyper)

Mobilt BankID

Använd denna ikon för ljusgrön bakgrundstema (finns för olika pufftyper)

Organisationsnummer för föreningen eller förbundet

Använd denna ikon för ljusgrön bakgrundstema (finns för olika pufftyper)

Vara firmatecknare för föreningen eller förbundet

Ikon föreställande en person som springer.

Ha registrerad epostadress i IdrottOnline

Så här uppdaterar du

Så här gör du

Är ni flera firmatecknare för förbundet eller föreningen så kommer de andra firmatecknarna få en notis om att du startat en Idrottsbrevlåda. Beroende på firmateckningsrätten kanske det behövs underskrifter från flera av er aför att kunna aktivera Idrottsbrevlådan.

1

Logga in på förbundets eller föreningens IdrottOnline-sida

Dubbelkolla att firmatecknare är uppdaterat

Inlogg till IdrottOnline
2

Klicka på Administration i toppmenyn

3

Klicka på Inställningar i vänstermenyn

4

Dags att skapa er Idrottsbrevlåda

Fyll i organisationsnummer, ditt personnummer och signerar med Mobilt BankID för att aktivera.

Skapa Idrottsbrevlåda
5

Klart!

Alla firmatecknare som är angivna i IdrottOnline får en notifiering om att signera. När de gjort det är er Idrottsbrevlåda aktiverad.

Vad kan ni göra i Idrottsbrevlådan?

Dela Idrottsbrevlådan

Allokerade firmatecknare i IdrottOnline får tillgång till Idrottsbrevlådan direkt, men de har också möjlighet att dela tillgång till brevlådan med t ex andra i styrelsen, bokföringskonsult och revisor så att de kan ta del av och hantera dokumentation. Sker en förändring i behörighet som uppdateras i IdrottOnline reflekteras den automatiskt i Kivra t ex att det blir nya firmatecknare efter ett årsmöte.

Alla digital post direkt via Kivra

När ni skapat er Idrottsbrevlåda kommer ni att få all digital post som skickas till föreningen från företag och organisationer anslutna till Kivra - ungefär 38 000. Så nu kan alla som fått tillgång till brevlådan se samma saker både i mobilen eller på dator. Är det några avsändare som ni inte vill få post från går ni in och klickar bort dem i inställningar.

Kom igång med Idrottsbrevlådan idag!

Samla föreningens eller förbundets viktigheter som styrelseprotokoll, avtal och egna uppladdningar i en och samma app som hela styrelsen kommer åt.
Used on the KB+ external website

Maxa Idrottsbrevlådan - slå på Kivra Företag Plus

Farväl fönsterkuvert och postbox - få pappersposten digitalt En förening eller ett förbund med Idrottsbrevlåda kan välja att aktivera Kivra Företag Plus där det ingår en fysisk scanningadress och en mailadress. På så sätt får ni alla försändelser digitalt i Kivra, även de som skickas via mail eller fysisk post. Släng pärmarna och avsluta postboxarna!