Digital deklaration för företag

Hur går det till att deklarera digitalt för dig som företagare? Här samlar vi nyttig information som hjälper dig på traven. Exempelvis nyttiga datum att hålla koll på.

När ska deklarationen för företag lämnas in?

Företagets bokslutsdatum påverkar vilken dag du senast ska lämna inkomstdeklarationen. Det gäller om du driver ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, förening eller en stiftelse.

2 maj är sista dag för att lämna in både Inkomstdeklaration 1 och bilaga NE om du driver enskild näringsverksamhet.

Har du skaffat företagsbrevlåda?

Det finns många fördelar med en digital brevlåda för ditt företag. Du får post digitalt i Kivra. Med Kivra+ Företag kan du digitalisera all fysisk post. Ett plus är att du även kan koppla upp företagsbrevlådan direkt mot bokföringssystemet.

Datum att hålla koll på

Skatteverket har många datum som är viktiga att känna till för dig som företagare. Det kan vara olika datum för inlämning av till exempel inkomstdeklaration och momsdeklaration, beroende på vilken företagsform som du har. Läs mer hos Skatteverket.

Några viktiga datum

  • 28 februari
    Sista dag att skicka in momsdeklaration för aktiebolag och förening som redovisar per helår och har haft EU-handel under beskattningsåret. Har du moms att betala ska den vara betald.
  • 2 maj
    Sista dag att skicka in företagsdeklaration för enskild firma eller delägare i handelsbolag.

Aktuella frågor och svar

  • När ska jag lämna företagets deklaration?

  • Hur registrerar jag en företagsbrevlåda?

  • Kan min revisor eller kollega få tillgång till företagsbrevlådan?