Det här är Kivra

Kivra jobbar för att alla ska tjäna på affären. Digital post och digitala kvitton ska göra det enklare både för de som skickar och de som tar emot.

Tre tjejer ute på stan, och en som kollar i sin mobiltelefon.

Kivras utveckling

Kivra grundades i Stockholm 2011. Idén var att med digital post göra det enklare både för de som skickar och tar emot post. Och samtidigt bidra till en mer hållbar värld.

De senaste åtta åren har vi gått från att erbjuda en digital brevlåda till mer än så. Fakturabetalning, digital signering, inskanning av post, enklare bokföring och digitala kvitton är några av våra tjänster. Och nya funktioner utvecklas löpande. Målsättningen är fortfarande densamma. Att skapa smidiga och hållbara lösningar som alla tjänar på.

Kivra idag

Idag använder över hälften av alla vuxna svenskar Kivra. Och tiotusentals företag och myndigheter skickar post via tjänsten. Vi samarbetar med Sveriges ledande leverantörer av brev och fakturor. Även kassasystem, lönesystem och bokföringssystem. År 2020 är året då vi börjar ställa om från papperskvitton till digitala kvitton.

Kivra har kopplingar mot alla bankkonton via Bankgirocentralen och är ett betalinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Vi följer reglerna i dataskyddsförordningen (GDPR) och är en godkänd brevlådeoperatör av Mina meddelanden för att förmedla säker digital myndighetspost.

Idag ägs Kivra av 41an Invest (Karl-Johan Persson och Stefan Krook), FAM (Wallenbergstiftelserna), styrelse och personal.

Våra värderingar

Våra värderingar är viktiga för oss. Hållbarhet är själva grunden för Kivra. Utöver att alltid arbeta med hållbara och miljövänliga alternativ, strävar vi också alltid efter lösningar som gör alla parter till vinnare. Vi kallar det “happy-happy”-lösningar. Alla parter ska tjäna på affären. Vi, våra kunder och partners, samt förstås miljön.

Vi tror också på att när vi arbetar tillsammans är vi starkare. Vi kallar det “teamovation”. Att vi gemensamt jobbar för att skapa och utmana inför framtiden, för att behålla och utveckla en hållbar och säker digital infrastruktur.

Vill du läsa mer om hur vi tänker kring hållbarhet, värderingar och säkerhet har vi samlat det här i vår uppförandekod.