Hållbarhet

Kivra jobbar för att alla ska tjäna på affären. Inte minst miljön. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar värld.

Ikon föreställande ett hjärta.

För oss människor

Det ska vara lätt att göra rätt. Digitala brev och kvitton är bra för miljön. Och enkelt för dig.

Ikon föreställande ett träd.

För miljön

Att träd huggs ner för att bli brev och kvitton känns fel. Vi tänker annorlunda. Vi digitaliserar. Och bevarar skog istället.

Ikon föreställande en jordglob med en ospecificerad plats utmärkt med knappnål.

För en hållbar värld

Vi tror att företag som värnar om miljön bidrar till en bättre framtid. Kivra har en hållbar kärnaffär och kompenserar för alla utsläpp. Plus lite till. Det är vårt bidrag.

Ett hållbart system

Varje år skickas över en miljard fönsterkuvert i Sverige. Det bidrar till koldioxidutsläpp och annan miljöbelastning. Ofta hamnar denna post i en hög någonstans. Eller arkiveras i pärm efter pärm. Vi tycker att det finns ett smidigare och mer hållbart sätt att hantera post. Därför skapade vi Kivra.

De senaste åren har vi gått från att vara en digital brevlåda till att erbjuda mer än så. År 2020 började vi ställa om från papperskvitton till digitala kvitton. I Sverige skrivs det ut fyra miljarder kvitton varje år. Vilket motsvarar 50 000 träd. Det vill vi ändra på.

Vår idé är att digital post och digitala kvitton gör det enklare både för de som skickar och de som tar emot. Samtidigt som det är vänligare mot miljön. Därför vill vi innovera tillsammans med alla parter för att skapa ett hållbart system.

Hållbarhet utgör grunden i Kivra. Och det märks i flera dimensioner. Allt från vår affärsmodell som bidrar till minskad klimatpåverkan, till långsiktigt ägandeskap, en säker tjänst och att vi är vänliga mot alla i vår omgivning. Ständigt utmanar vi oss i att göra ännu mer för miljön.

Vårt arbete för klimatet

Kivra har en hållbar kärnaffär. Det är vår superkraft. Men vi nöjer oss inte där. Vi mäter, minskar och binder alla våra utsläpp. Plus lite till. Det är bra för vårt klimat.

Läs mer om Kivras hållbarhets-arbete