Hållbarhet – kärnan i vår affärsidé

Det vi gör, gör vi för planeten. Vår största drivkraft är att vi faktiskt har en hållbar kärnaffär, på riktigt. Tillsammans med dig skapar vi verklig förändring.

Förändring för vem?

Ikon föreställande ett hjärta.

För varje person

Att göra rätt ska vara lätt. Kivra är ett enkelt sätt att göra en insats för miljön.

Ikon föreställande ett träd.

För varje träd

Alar blir A4. Klorofyll blir kvitton. Känns det fel i magen? Vi digitaliserar istället – och låter skogen stå kvar.

Ikon föreställande en jordglob med en ospecificerad plats utmärkt med knappnål.

För hela planeten

Ansvaret ligger på oss. Och alla andra. Som företag vill vi gå i frontlinjen för förändring – ett (digitalt) papper i taget.

Vi systematiserar hållbarhet

Vår idé är att byta papper mot skärm. Dels för att det är enklare. Dels för att det är snällare mot miljön. När du tar emot eller skickar i Kivra blir du del i vårt eget ekosystem. Det är egentligen rätt enkelt. Fler skaffar Kivra – fler skickar i Kivra. Hållbarhetsfrågan sipprar ner i varje aspekt – där vi ständigt utmanar oss att tänka bredare, grönare. Tillsammans med dig blir vi kedjereaktionen som förändrar.

Vårt viktigaste work in progress

Vidare! Att ha en hållbar kärnaffär är bra, men vi nöjer oss inte där. Vi är aldrig färdiga. Vi mäter, minskar och binder alla våra utsläpp. Plus en hel del annat.

Siffror vi är rädda för

Ikon föreställande en chef.

En miljard fönsterkuvert skickas varje år

Det är sant. Varje år. En miljard. Det bidrar såklart till en hel del koldioxidutsläpp och annan miljöbelastning. Så mycket för trista pappershögar och dammiga pärmar.

Ikon föreställande kvitto.

Fyra miljarder kvitton skrivs ut varje år

Tänk dig en skog på 50.000 träd. Hur de plötsligt försvinner, blir kvitton. Kvar står du i ett massivt kalhygge som, rent krasst, inte hade behövt uppstå över huvud taget.

Vår uppförandekod

Inga krusiduller – vi tror på säkerhet och snällhet. Det genomsyrar allt vi gör.

Dina viktigheter – det viktigaste vi vet

Vi står för ett enklare sätt att vara vuxen. Att betala räkningarna, förvara kvittona, samla breven och få koll på grejerna. Vi finns för att du har annat att tänka på än papper. För att träd ska skapa syre snarare än skattebesked. För oss går det smarta, snälla och smidiga hand i hand. Gör som halva Sverige och samla dina viktigheter i Kivra.

Dags att ta Kivra-klivet? Kom igång direkt!