Fler än 3 miljoner skickade covidbevis

Blogg

Publicerat 27 augusti 2021

Trycket på att hämta ut sitt covidbevis fortsätter att vara stort. Sedan tjänsten öppnade 1 juli har fler än 3 miljoner bevis begärts ut (källa: eHälsomyndigheten). Över 2,5 miljoner har skickats i den digitala brevlådan Kivra.

Av de digitala bevisen har cirka 90% skickats i den digitala brevlådan Kivra, som är landets största med över 4,5 miljoner användare. Det motsvarar cirka 44 000 levererade covidbevis per dag.

Nu är det möjligt att även få test- och tillfrisknandebevis digitalt
Från och med den 12 augusti finns det tre olika typer av covidbevis. Är du vaccinerad är ett vaccinationsbevis enklast och smidigast, och du belastar inte vården i onödan. Är du inte vaccinerad är det möjligt att göra ett test för covid-19. Om testet är negativt kan du få ett testbevis. För dig som har varit sjuk i covid-19 är det i särskilda fall möjligt att skaffa ett tillfrisknandebevis. Läs mer på covidbevis.se om hur du gör för att få respektive bevis. 

 
Så får du ditt covidbevis i Kivra
1. Skaffa Kivra
2. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen till Nationella vaccinationsregistret.
3. Beställ beviset, genom att logga in med Mobilt BankID på E-hälsomyndighetens webbtjänst covidbevis.se
4. Beviset skickas automatiskt till din digitala brevlåda om du har en, till exempel Kivra. Beviset kan också sparas ner eller skrivas ut.
5. Beviset är redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Se filmen om hur du får ditt covidbevis i Kivra