Covid­bevis i Kivra

Nu kan du som vaccinerat dig mot Covid-19 beställa ditt vaccinationsintyg digitalt. Covidbeviset, som det kallas, är gratis. Begär du ut ditt Covidbevis och har Kivra kommer det automatiskt dit. Ännu en viktighet samlat i din Kivra.

Vad är covid­beviset?

Covidbeviset, ibland kallat vaccinpass, vaccinationsintyg eller vaccinbevis, är ett bevis på att du har vaccinerats mot Covid-19. Det är utformat för att möta internationella krav och för att underlätta utlandsresa. Sveriges regering har beslutat att covidbevisen ska kunna utfärdas digitalt.

Det är E-hälsomyndigheten, DIGG och Folkhälsomyndigheten som står bakom den kostnadsfria e-tjänsten Covidbevis, på uppdrag av regeringen. Från start är Covidbeviset ett intyg på att du är vaccinerad mot covid-19. I ett senare skede ska du också kunna hämta negativt covid-19-test samt bevis på tillfrisknande till Covidbeviset.

Covidbeviset består av en QR-kod, information om vaccinet, datum för vaccineringen och dina personuppgifter.

Fördelar med Covidbeviset

Covidbeviset underlättar för dig som ska resa inom EU, men det är upp till varje land att bestämma vad som gäller för inresa i landet. Du ansvarar själv för att kontrollera att du uppfyller inresekraven.

Väljer du som har Kivra att begära ut ditt Covidbevis skickas det automatiskt till din Kivra. Har du inte Kivra? Skapa konto

Med Covidbeviset i Kivra har du alltid ditt vaccinationsintyg tillgängligt i mobilen närhelst du behöver det, även när du saknar internetuppkoppling.

Covidbevis i Kivra – så kommer det fungera

Se filmen om hur processen för att få ett Covidbevis kommer att gå till.

Få ditt Covidbevis i Kivra

  1. Inom sju dagar efter du vaccinerat dig rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
  2. Beställ ditt bevis på covidbevis.se. Du behöver BankID eller annan giltig svensk e-legitimation för att logga in.
  3. Covidbeviset skickas automatiskt till din Kivra i form av en QR-kod tillsammans med dina personuppgifter, information om ditt vaccin samt när du blev vaccinerad.
  4. Nu har du ditt Covidbevis samlat bland dina andra viktigheter och tillgängligt att visa upp när du behöver. Även när du saknar internetuppkoppling.

Exempel på hur ett vaccinationsbevis kan se ut i Kivra.

Fördelar med covid­bevis i Kivra


Det finns flera fördelar med ett digitalt vaccinationsintyg i Kivra.

Ikon föreställande en jordglob med en ospecificerad plats utmärkt med knappnål.

Alltid tillgängligt

Med Kivras app har du alltid covidbeviset tillgängligt i mobilen. Även när du inte är uppkopplad mot internet.

icon72-secure

Säker inloggning

Med Mobilt BankID kan bara du öppna covidbeviset

Bild på en användare inuti en cirkel.

Allt samlat

Alla dina viktigheter samlat på ett ställe

Vård­information i Kivra

Anslutna regioner och vårdbolag

Redan idag skickas information och vårdkallelser i Kivra. Flera av landets regioner och privata aktörer har anslutit sig till digitala brev. Det betyder att det redan finns en säker plattform som miljontals användare är bekanta med. Det är en fördel om exempelvis information om tidsbokning för vaccination ska skickas effektivt och säkert.

Kan du få vårdinformation i Kivra?

Flera av landets regioner och vårdbolag är anslutna för att skicka digital post i Kivra, men inte alla. Här kan du se om regionen du bor i är ansluten.