Kivra prisas för sitt klimatarbete

Blogg

Publicerat 26 maj 2021

Kivra uppmärksammas för arbetet med att minska klimatpåverkan under evenemangsdagen Ekotransport 2030.

I nomineringen och klimatanalysen av Kivra nämnde Göran Erselius, chefsanalytiker Klimat och Miljö, och styrelseledamot och delägare i 2050 AB att »Kivra är en väldigt värdig vinnare. Redan idag bidrar Kivra årligen genom deras nuvarande tjänster för digitala försändelser och digitala kvitton till att vi slipper ha 2 000 ton CO2e i atmosfären, 5 000 ton papper som slipper tillverkas, vilket i sin tur motsvarar att cirka 40 000 träd besparas«.

»Jämför vi pappersbrevet mot det digitala brevet, så inser vi att med pappersbrevet har vi ju utsläpp: allt ifrån skogsbruket och papperstillverkningen, och inte minst från transporterna av brevet« fortsatte Göran Erselius. Han såg också närmare på potentialen om hela världens brev förmedlades digitalt via en tjänst som Kivra. Det skulle då leda till utsläppsbesparingar på 4 000 000 ton CO2e vilket motsvarar 200 miljoner världsmedborgares årliga papperskonsumtion.

– Stort tack, det känns jättekul! Det finns en väldigt stark klimatkultur hos oss på Kivra och vi är såklart glada för att det uppmärksammas. Vi arbetar varje dag för att bli en bättre plats för våra användares viktigheter och en stor del av det är att göra så stor klimatnytta som möjligt, sa Anna Bäck, VD Kivra, i samband med att priset delades ut.

Om Ekotransport 2030
Ekotransport 2030 är ett årligt evenemang som syftar till att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030. Arrangörer är Aktuell hållbarhet och 2030-sekretariatet, och likt tidigare år medverkade beslutsfattare, politiker och representanter från flera namnkunniga organisationer och företag. Årets Ekotransport 2030 var den sjunde i ordningen och arrangerades digitalt.