Kivra och Riksidrottsförbundet lanserar Idrottsbrevlådan

Pressrelease

Publicerat 21 april 2022

Idag lanseras Idrottsbrevlådan, en ny digital och hållbar kommunikationskanal för hela Sveriges idrottsrörelse. Idrottsbrevlådan har tagits fram för att underlätta kommunikationen mellan förbund, föreningar och medlemmar. Bakom Idrottsbrevlådan står Kivra och Riksidrottsförbundet och tjänsten möjliggörs genom en integration med IdrottOnline.

Idrottsbrevlådan skapar bättre kommunikationsförutsättningar för såväl idrottsförbund som för föreningar och medlemmar. Brevlådan är knuten till respektive verksamhet, istället för exempelvis e-postadresser som inte sällan går till enskilda personer och som dessutom riskerar att vara inaktuella. Med Idrottsbrevlådan säkerställs att rätt information når rätt mottagare.

Idrottsbrevlådan fungerar också som ett arkiv för respektive förenings viktiga dokument, och allt sparas med Kivras höga säkerhetsskydd bakom Mobilt BankID. Fler funktioner kommer finnas tillgängliga, till exempel möjligheten att även få papperspost skannad och skickad digitalt till Idrottsbrevlådan.

– Idrottsrörelsen är enormt betydelsefull för Sverige. Det känns ju självklart att det även inom idrotten ska finnas samma möjligheter till säker och hållbar kommunikation som det gör hos de tiotusentals företag som idag är anslutna till Kivra. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Riksidrottsförbundet och att välkomna alla idrottsverksamheter, säger Anna Bäck, VD Kivra.