Kivra fortsätter att växa och skapa värde

Nyhet

Publicerat November 13, 2020

Ny, flexiblare version av Kivras betaltjänst

80 procent av våra användare har någon gång tagit emot en faktura i Kivra. För att skapa en ännu bättre användarupplevelse tar vi nu Betalningar i Kivra till nästa nivå.

Nya Betalningar i Kivra är ett resultat av den feedback vi fått, både från användare och företag som skickar fakturor med oss. Med fler möjligheter, exempelvis valfri dag för betalning och flexiblare val av betalkonto, hoppas vi kunna göra hanteringen av fakturor ännu lättare. Läs mer om Betalningar i Kivra

Fortsatt starkt intresse för kvitton

Kvitton i Kivra fortsätter växa bland både privatpersoner, där drygt 1,5 miljoner har aktiverat tjänsten, och kvittoutställare. Under den senaste månaden har både Jula och Kjell & Company gått live i samtliga av sina butiker. Intresset för kvitton i Kivra är även stort bland kassasystem som bygger integrationer för att möjliggöra distributionen åt sina kunder.

» Sedan vi gått live i oktober har 30 procent av medlemsköpen avslutats med ett kvitto i Kivra. Det gör det tydligt att se att tjänsten är väldigt uppskattad, inte bara av kunder, men även av vår personal. Vi spar på miljön samtidigt som vi får en minskad friktion när det kommer till kvittohantering.« – Marcus Persson, CRM Manager på Kjell & Company.

Vårdgivare kommunicerar snabbt och tryggt med sina patienter i Kivra

Ett exempel på post som har stort värde av att digitaliseras är patientkommunikation från vårdaktörer, till exempel kallelser och provsvar. Digitalisering av denna typ av kommunikation är viktig för att öka säkerheten i relation till patienten, inte minst vad gäller att informationen når rätt mottagare i rätt tid. Bland anslutna aktörer finns Aleris, Capio och Praktikertjänst. Flera regioner är också anslutna. Bland de nytillkomna märks Region Västerbotten, samt flera enskilda vårdgivare i primärvården.

Framgent ser vi att omställningen kommer att tillta, inte minst då Region Stockholm under 2021 har som målsättning att erbjuda kallelser, provsvar och annan korrespondens från hälften av regionens mottagningar via digital brevlåda.

GDPR-säkra lönespecar ett självklart val

Kivra blir för varje månad en allt mer självklar kanal för distribution av lönespecifikationer, bland de senast anslutna aktörerna finns bland andra Clas Ohlson, Randstad, Budbee och Kunskapsskolan. Drygt 27 000 arbetsgivare väljer idag Kivra för att förmedla lönespecifikationer månadsvis.

»Vi valde Kivra för det säkra digitala sättet att leverera lönespecifikationer samt att våra medarbetare alltid har tillgång till Kivra, oavsett om de är anställda eller har slutat hos oss.« – Sanna Stiwne, lönechef på Clas Ohlsson.