532 miljoner tack för i år

Nyhet

Publicerat 22 december 2023

Ungefär så många försändelser har skickats i Kivra 2023. En svindlande mängd – men jag vill inte prata siffror, utan människor. Det här handlar om dig, dina kunder och Kivra som länken däremellan.

Från storbolag till småbarnsföräldrar, från myndigheter till omyndiga. Det är en ära att få vara länken mellan dig och landets 5,7 miljoner användare. En säker bubbla i en allt otryggare digital miljö. En plats för varje människa – men också ett växande ekosystem.

I år har vi på allvar gått från digital brevlåda till en plattform för viktigheter. Men vi är långt ifrån klara. 2024 blir ett stort år! För tillsammans med dig blir vi en kugge i det maskineri som bygger ett bättre samhälle, ett utskick i taget.

Inkludering ner i minsta detalj

Kivra är för alla. Vår målgrupp består av miljontals personer över hela landet. Det ställer extremt höga krav på inkludering och användarvänlig design, något vi brinner för och hela tiden jobbar på att utveckla. Vi använder oss av erkända designsystem och omsorgsfullt formulerade frågeställningar för att skapa en tjänst som alla kan använda. I år har vi vunnit flera internationella designtävlingar med inriktning på inkludering, bland annat Red Dot Awards. Det gör oss såklart stolta, men framförallt är det ett fint kvitto på att vi är på rätt väg.

Fördjupade kundrelationer i Kivra

Förbi är tiden när Kivra var synonymt med envägskommunikation – vi blir mer och mer en mötesplats. I år har vi adderat en rad funktioner, bland annat formulär som gör det möjligt för er att samla in feedback och information. Dessutom kan du följa statistik på ett djupare plan, få utvalda målgruppers uppmärksamhet med vår kampanjfunktion, skicka i Kivra även utan personnummer och nå 160 000 företagare via oss.

Smidigare betalningar

Bättre kassaflöde, färre samtal till kundtjänst och nöjdare kunder hos våra avsändare. I år har vi gjort flera stora förändringar i våra betalfunktioner, och resultaten kom direkt. Bland annat kan du erbjuda Swish som betalmetod och större flexibilitet med multipla betalalternativ. Kunden kan betala var och när hen vill. Dessutom krävs färre klick och flera fakturor kan betalas på en och samma gång. Goda nyheter för alla!

Hållbarhet som evig kärnfråga

Jag slutar där jag började. I år har 532 568 834 försändelser skickats i Kivra. Det motsvarar pappersmassan från 50 666 träd. Dessutom har flera stora aktörer skippat papperskvittot och börjat skicka digitala kvitton i Kivra, nu senast Stadium och Zoo.se. När du skickar i Kivra är du del av en större rörelse. En som gör gott i det stora och det lilla – från mikro- till makroperspektiv. Från användarupplevelse till globalt koldioxidavtryck. Gott nytt år, och stort tack för att du väljer oss!

Henrik Lönnevi

---

Henrik Lönnevi tog över vd-rollen på Kivra i mars 2023. Kommunikation har varit centralt under stora delar Henriks karriär. Han kommer senast från Telia där han var CCO, Head of Consumer och har tidigare haft samma roll på Tele2. På fritiden spenderar han så mycket tid som möjligt i skidbacken.